Már készültem rá, hogy mindenképpen írok egy évértékelőt, mert elég sok dolog történt 2017-ben. Az Instagram oldalon már közzé is tettem az év legkedvesebb 9 képét itt:

Aztán leültem a gép elé, és hirtelen arra gondoltam, hogy legyen ez inkább egy előretekintő írás arról, hogy miket is tervezek a 2018-as évre. Annyi érzelem, benyomás, gondolat ért el ebben az évben, aminek azt is köszönhetem, hogy megfogalmazódott bennem az, ami a jövő évet mozgatni fogja. Ez pedig a “slow”. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogok semmit csinálni és azt is lassan, hanem inkább egy átreformálása a munkámnak, az életemnek. Túl sok a pörgés, túl sok feladatot vállalok magamra és ez nem jó. Lehet, hogy páran magatokra is ismertek ebben a leírásban: túl sok feladat, megfelelés zúdul ránk, és mindez több irányból. Aki törekszik a maximalizmusra, na annak ez egy idő után, maga a KO. Tehát akkor mi is lesz jövőre?

Igyekszem megtanulni a slow businesst, a slow lifeot. Ettől pedig azt várom, hogy még minőségibb munkákat adhatok át az ügyfeleknek, mint grafikus és több időm marad a minőségi töltekezésre is. 2017-ben nagyon sok munkám volt, és tudtam időt szentelni néhány missziós feladatnak is. Ilyen volt a Tamási Waldorf Iskola logótervezése és weboldalának elkészítése, és remélem ezek a dolgok is hozzájárultak ahhoz, hogy 2018 szeptemberében elindulhat az első első osztály 🙂 A másik A Zagyvamenti Maraton 10 jubileumára készített arany-ezüst-bronz érem megtervezése. Ezeket a kategóriák győztesei akaszthatták a nyakukba. Az új évben is szeretnék jótékony munkákat végezni, ezekről majd ha megvalósul, akkor szándékomban áll írni.

Tervezem új nagy projekt beindítását is, de ez inkább a párommal közös feladat, már amennyire az ő munkája lehetővé teszi majd, hogy kivegye a részét ebből az új projektből. Ez lesz a “Kisház – projekt”, majd lehet, hogy később kap valami rendes nevet is. Ez egy elvonulós, feltöltődős, alkotós ház lesz, ahol csak a tér és a táj és a levegő vesz körül. Erről a folyamatról, a tervezésről és a megvalósításról itt fogok képeket mutatni, kövesd az oldalt: https://www.instagram.com/bandan_rustichome/

Tudatosabbá kell tennem az időtervezésem, nekem ehhez azt hiszem az a legjobb, ha egy-egy projektet külön füzetben vezetek. Most tanulom a BuJo vezetését, vagyis a boulett journalról mindent, amit Cili Kreatív Idő Tervezés tanfolyamán tanulok.

Az új esztendőben is várjuk szeretettel a Művész Mami zárt Facebook csoportunkba azokat, akik valamilyen szálon kapcsolódnak a kreatív alkotói világhoz. Művész Papák is jöhetnek, vannak is már. Szerinted átnevezzem az oldalt?

Az idén megszereztem az online marketing menedzser diplomámat is, ami mögött sok-sok óra, tapasztalat, új szemléletmód és tudás gyűlt össze, amiket a művészek és kézművesek fejlődésére fogok fordítani. Őket fogom segítenek, mert az online marketing módszereit át kell ültetni a művészek életére, munkájához, nyelvére. Ezeknek a dolgoknak is bele kell idomulni a slow business világába.

Szintén a slow busiensshez tartozik az új kezdeményezésünk, ami az Art Business Club, vagyis az ABC nevet kapta a keresztségben. 3 hónapja kísérleti stádiumban fut, és azoknak az alkotó művészeknek találtuk ki, akik először kipróbálnák magukat, hogy megy-e nekik az üzlet. Még nincs vállalkozásuk, adószámuk, de időnként már van megrendelésük, eladásuk. Akik benne vannak a klubban azokkal szerződést kötöttünk, és mi számlázunk helyettük, teljesen törvényes keretek közé építettük fel ezt a rendszert. Már történtek eladások is, és mindenki elégedett. A részletekről szívesen küldök tájékoztatót, ha igényled.

Az Arteco House Webshopjába újabb online tananyagok is felkerülnek, bővítve az eddigi témákat. 

Ezekkel azokat a képző-, és iparművészeket, valamint kézműveseket segítjük, akik szeretnék maguk kézben tartani a marketingjüket az alkotása mellett. Milyen téma lenne neked a legégetőbb? Írd meg hozzászólásban itt a cikk alatt!

Kívánok nagyon boldog, tartalmas, lassú új esztendőt nektek!