ONLINE MAGAZINOK

Művészet és üzlet? Hogyan lehet a kettőt összeegyeztetni?

Vannak, akik kételkednek abban, hogy művészet és üzlet létezik együtt és azt mondják, hogy az akkor már nem művészet, ha eladod, mert a művészet az belülről jön és önmagáért van.

Mi meg azt mondjuk, hogy MŰVÉSZET IS és ÜZLET IS.

Miért is ne lehetne egy művésznek megélnie a művészetéből, azzal pénzt keresni, ismertebbnek lenni, gyűjtőkört és ügyfélkört kialakítani?

A művészeknek, alkotóknak és kreatívoknak is el kell kezdeni más szemmel nézni az alkotásait és kitalálni azt, hogy mi az, amit önmagáért az alkotásért készít, mi az, amit a vásárlóknak is fel tud ajánlani. A havonta megjelenő online magazinokban számos témával foglalkozunk, szakembereket kérdezünk a művészeket foglalkoztató üzleti témákról. Megtanulhatod a magazin oldalairól, hogyan indíts és építs kreatív vállalkozást.

OLVASÓINK MONDTÁK

Legelőször is a hálámat szeretném kifejezni, hogy megírtad (megírtátok) a magazint. Meg egyáltalán az egész ArcecoHouse-ért. Hálásan köszönöm!
Mondom is hogy miért. 🙂
Az első érzés ami megfogalmazódott bennem, amikor találkoztam az oldallal, hogy jajj de jó, nem vagyok egyedül! Nem hagytak magamra! Hogy nem csak nekem okoz fejtörést, hogy hogyan fordítsam a művészetemet profitorientált vállalkozássá, amiből meg tudok élni…
És végre Valaki, aki merte venni a fáradtságot és nyíltan beszél azokról a tényekről és problémákról, amiket a társadalmunk még mindig a szőnyeg alá akar söpörni, bele(vissza-)kényszerítve az alkotókat a „művészetből nem lehet megélni, a kreatívkodás nem rendes munka” bomlott felfogásrendszerébe. Végre Valaki, aki arról beszél, hogy igenis normális (!!!) dolog művészként jól élni, igenis össze lehet egyeztetni a kreatív énemet a megélhetésért küzdő logikus és racionális énemmel.

Tóth Mónika festőművész

Csak gyorsan végiglapoztam, jó az ötlet, jól teletömted különböző témákkal ?
Érdekesek voltak, és kíváncsi vagyok, még jól elolvasom őket, és arra is, mit írsz majd a következő magazinban. Pont arra gondoltam, hogy mennyi különböző téma az első lapban, miről fogsz később írni!
De a mostani témákat is lehet kifejteni, mélyebben megfogni, az interjúk nagyon jó ötlet…
És hogy minden mindennel összefügg!: idén én is bullet journalozok ?
Ügyes vagy, jó témád van.

Jakab Éva webdesginer

Kedves Éva! Szeretném megköszönni a magazint, nagyon értékes, sok-sok hasznos dologgal. Szépen végigolvastam az egészet, aztán majd az elkövetkező napokban egyesével is elolvasom a cikkeket, hogy “kijegyzeteljem”, elindítsam az új vagy újonnan felfedezett ismeretek alkalmazását. ? Tetszik az is, hogy sok kisebb témát felvetettél (felvetettetek), jelezve, hogy a következő hónapokban mi mindenről lesz szó.

Méri Judit – Colors of the World

Kedves Évi!
Egyszuszra végig olvastam mindkét eddig megjelent számot a magazinból. Huh, nagyon tetszik, de tényleg. Teszik, hogy bár a vállalkozás témái azok amiket bárhol máshol is olvashat az ember, de mégis egy olyan közvetlen nyelvezettel megfogalmazva, hogy ettől más az egész. Élvezhető, olvastatja magát, és persze gondolkodásra is sarkall. A riportok és alanyaik  érdekesek, a többi téma is kíváncsivá tesz.

Egyszóval klassz kis magazin lett és remélem sokan olvassák még rajtam kívül. Köszönöm a lehetőséget, és sok ötletet és erőt kívánok a fenntartáshoz!

Rita Molli – Pilli Molli Stúdió

Nagyon büszke vagyok rád Kedves Benke Éva, hogy megtetted ezt a lépést! Nagyon hiányzott egy ilyen összetartás, összegzés a művészeti vállalkozásokkal kapcsolatban  Így mindenkinek sokkal könnyebb lesz   

Márton Csaba Artist

Nagyon jó az anyag Évi, nagyon tetszik, nagyon sok a hasznos info. Összeszedett, könnyen érthető és felfogható. Amúgy meg abszolút hiánypótló a piacon amit csinálsz/csináltok! Le a sapkával! ?

Tóth Mónika festőművész – TothMona Arte