A Művészek – Alkotók – Kreatívok Facebook csoportban felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet a Facebookon boltot létrehozni. Köszönöm a kérdést, nagyon jó, mert sok alkotónak lehet hasznos segítség, így arra gondoltam, hogy egy cikkben mutatom meg, hogyan tudod a boltodat beállítani.

Ez akkor hasznos dolog, ha még nincs saját weboldalad. Így létre tudsz hozni egy olyan boltot, ami ugyan egy harmadik fél felületén működik, ő rendelkezik a szabályokról, de legalább van egy hely, ahol már elkezdheted a művészeti-, vagy kézműves termékeid eladását. Ebben a cikkben csak azzal foglalkozunk, hogy hol, hogyan tudod  a boltodat beállítani a Facebookon.

A céges oldalak (page) esetében az egyik jó lehetőség az, amit most bemutatok. Az oldal megjelenéséhez és a lapfülekhez kapcsolódik. Úgy néz ki, hogy a Facebook elmozdult abba az irányba, hogy az oldalad már szinte úgy tud megjelenni, mint egy weboldal.

(1) Lépj az oldaladra és kattints a “Beállítások”-ra (felső menüsorban, jobb oldalon).

(2) Beállításokon belül az “Oldal módosításai”-ban válaszd ki a neked megfelelő sablont. Ha boltot szeretnél létrehozni, akkor  a Vásárlás sablont válaszd!

(3) Itt találod a sablonokat.

Az Arteco House – Művészeti Üzletfejlesztés jelenlegi sablonja a “Vásárlás”, hogy a termékeket itt is, egyszerűen meg tudják a látogatók vásárolni. Nyugodtan próbáld ki a sablonokat, vissza tudod mindig állítani, nem lehet elrontani.

(4) A Vásárlás sablonban tudod legjobban elhelyezni, megmutatni a termékeidet árakkal, termékleírással.

(5) Ezután állítsd be a lapfülek sorrendjét! 

Drag and drop módszerrel: felcsíped a kereszttel és a helyére húzod. Amilyen sorrendet itt beállítasz, az majd úgy fog a látogatók előtt megjelenni. Ha boltod van, akkor ezt valahol a bal oldali menüsor elején érdemes elhelyezni. A sorrendet bármikor meg tudod később is változtatni.

Ha te is kérdeznél, és még nem vagy a Facebook csoportunkban, gyere közénk!

MŰVÉSZEK – ALKOTÓK – KREATÍVOK – KLUBJA