Velem is előfordult már ilyen. Utólag az első gondolatom, az volt, hogy kárba veszett az idő, amit ráfordítottam. Sok pénzt és anyagot használtam fel hozzá, így annak is fuccs…

Most mégis azt mondom neked, hogy nem biztos, hogy el kell keseredni. Sőt! Mi van akkor, ha a másik oldalról nézed meg a dolgot? Kezdd el másként rátekinteni úgy, hogy lépj vissza kettőt. Rajzolásnál szoktam mondani a tanítványaimnak, hogy állj fel a rajzbakzól és lépj hátra kettőt. Na, ilyen esetben, ha valami nem úgy sikerült az alkotás során, pont ezt kell tenned.

Az alkotásod hibáit próbáld a hasznodra fordítani!

6 TIPP ahhoz, hogy hogyan tekints az elrontott alkotásra:

  • Az elrontott részre helyezz nagyobb hangsúlyt. legyen az a fő attrakció az alkotásodban!
  • Használd fel egy másik új munkádhoz az elrontott darabot!
  • Készíts egy “ilyen volt, ilyen lett” párost!
  • Az elrontott darabot használd fel egy olyan videódhoz  a blogodban, ahol megmutatod, hogy hányféle módon tudod kijavítani azt a részt!
  • Az elrontott darabot elteszed, mint tanulópénzt, de fontos, hogy ne nyomasszon! Ha legközelebb valami hasonlót készítesz, előveheted, hogy még egyszer ne kövesd el azt a hibát.
  • Készíts egy vicces képsorozatot a katasztrofálisan sikerült darab használatához. Ezt mutasd be a közösségi oldalad követőinek!

A reverse graffiti egy jó példa erre, amely segíthet megérteni ennek a  gondolkodásnak a lényegét. Ennek a graffitinek az a lényege – szemben a hagyományossal, ahol a falfelületre festenek festékkel – hogy az épületek koszos falaira úgy készítenek képeket, hogy a piszkot lemossák a falról egy kefével, vagy magasnyomású vízsugárral (ha nagyobb  a felület). Az így megtisztított falrészletek rajzolják kis az új képet. Tiszta graffitinek, vagy zöld graffitinek is nevezik ezt a módszert.

https://www.niftyhomestead.com/blog/reverse-graffiti/

Ha szeretnél tanulni más, a művészeti vállalkozásodat érintő témában, nézz szét a webshopban! Ott találsz tematikusan ajánlott mini kurzusokat: