Mi, az ARTECO Houseban a képző-, és iparművészeknek és a kézműveseknek segítünk a művészeti vállalkozásuk elindításában és építésében. Korábban, amikor még csak offline lehetőségek álltak a rendelkezésünkre, sokkal-sokkal nehezebb volt ismertséget szerezni a művészeknek. Kevesebb lehetőség volt arra, hogy eladják az alkotásaikat és egyáltalán minden lassabban épült és kevesebb csatorna volt arra is, hogy a közönségükkel találkozzanak. Ma már az offline és online vonalon egyszerre fejlődhetsz, mint művész, sok módszer, lehetőség van az épülésre.

A művészeti végzettségemmel dolgoztam textilnyomó cégnél textiltervezőként, terveztem fürdőruhákat és később saját táskákat, ma pedig művészeknek és kézműveseknek arculatokat tervezek és webdesign készítek. A sok új és visszatérő ügyfél sikerét én is sikerként élem meg, én és a vállalkozásom is velük együtt fejlődik. A képzőművészeten belül számomra a festészet és a képgrafika az örök szerelem, amely a mai napig megmaradt. Sokszor használom fel grafikáimat, vagy azok egy-egy részletét, amikor egy arculat kialakításán dolgozom.

Az évek során sok művésszel beszélgetve azt tapasztaltam, hogy sokan azzal küzdenek, hogyan keressenek pénzt azzal, amiben tehetségesek, kreatívak és ehhez értenek? Középiskolai tanárként én mindig a vizuális művészet területén tanítottam és rájöttem arra, hogy a művészeti iskolák, sem közép, sem felső szinteken nem tanítják meg a végzett diákokat, hallgatókat arra, hogy hogyan boldoguljanak a kőkemény valóságban. Ez egyszerűen kimarad az oktatásból.

A kreatívipari vállalkozásokra nem igazán lehet ráhúzni más iparágak marketingmódszereit sem, így elkezdtünk kidolgozni egy speciális tudásanyagot a vizuális művészek számára. Nekik ez azért jó, mert

  • a művészek nyelvén mondunk el mindent,
  • ismerjük ezt a pályát, tehát értjük a kérdéseiket is,
  • ismerjük a művészek problémáit, mert sokat beszélgetünk velük,
  • ha végig csinálod a különböző kurzusokat, a kitartásoddal eléred azt, amire mindig is vágytál (ismertség, megrendelések, eladások)
  • a közösségi zárt csoportunkban egy kivételesen pozitív csapat gyűlt össze, akik nem eszik meg egymást és nem oktatják ki a másikat,
  • segítőkész csoporttársak vannak velünk, akiktől mindig kérdezhetsz, mert nincs hülye kérdés.

Az ARTECO szó első fele az ART, a művészet vonalat jelenti, míg az ECO az economy (gazdaság) szóból ered, ugyanis a pénzügyi és számviteli kérdésektől sem riadunk vissza. Van tapasztalata csapatunknak a művészeti vállalkozások könyvelésben és készítettünk olyan tudásanyagot is, ami éppen a vállalkozások indulásakor nagy segítségetekre lehet az alapításnál, az adózási kérdéseknél, vagy a számlázással kapcsolatban.

Valódi, emberi, hasznos támogatás és segítség, gyakorlatias tanácsok képző-, és iparművészeknek.

Lépj kapcsolatban velünk! Lájkold a közösségi oldalunkat: 

Benke Éva és Kovács Viktor, az ARTECO House alapítói