Gondolom, hogy ezzel te is így vagy, ezért vagy itt, ezért olvasod ezt a bejegyzést. Még ma is nagyon sok emberben az a régi beidegződés él, hogy a művészek csórók, szegények, mert a művészetből nem lehet megélni.

Ez a weboldal éppen azért jött létre, hogy abban segítsen neked, hogy megmutassa, hogyan lehet megélni a művészetből. Ha tehetséges vagy és kreatív, az nagyon- nagyon jó.

Ez azonban sajnos nem elég ahhoz, hogy ma meg tudj élni a művészetből. Számos példa azt mutatja, hogy ez a két dolog csupán önmagában már nem elég a megélhetéshez, ha te is a művészeti pályán akarsz érvényesülni.

Mindenki kreatív. Mindenki tehetséges. Vannak, akik fegyelmezettek. – Brendon Burchard –

Vannak olyan művészek, akik kevésbé tehetségesek, persze ügyesek, viszont valamit nagyon jól csinálnak! Ez pedig több részletből áll össze.

Kellenek olyan dolgok, amik lassan a szokásoddá válnak, ehhez pedig a fegyelmezettség elengedhetetlen. Hát igen… sok művész jóval inkább “művészlélek”, ami valami olyasmi képet fest elénk, hogy elvan  a mindennapokban, alkot, álmodozik és mereng, időnként kiállítja munkáit, néha elad valamit, nincs rendszerese bevétele.

A sikeres művészeknek, akik ebből élnek, jó  a marketingjük, jó a szakmai személyes márkájuk, ismerik őket, megmutatják magukat is. Ezeken kívül van jó könyvelőjük, foglalkoznak a “termékükkel”, képesek megújulni, ismerik a piacukat, és ehhez az is kell, hogy legyen is nekik piacuk. Kitartóan és következetesen terveznek és építik  a művészeti vállalkozásukat. Nap, mint nap tesznek valamit, és itt most nem csak arra gondolok, hogy terveznek, alkotnak, hanem a vállalkozás napi teendőivel is foglalkoznak. keményen és nagy kitartással végzik a munkákat.

Mielőtt azonban elkezded felépíteni, van 10 olyan lépés, amit meg kell tenned. Természetesen ez a 10 lépés is hozzá tartozik az ügyhöz, de ezek nélkül nem tudod elkezdeni a tényleges vállalkozásod sem. Ezt a 10 lépést ITT olvasd el!

A legtöbb sikeres vállalkozó, amikor már megvan az ötlet, az első tennivalójának tekinti azt, hogy elmegy egy könyvelőhöz, akivel alaposan átbeszélik a lehetséges vállalkozási formákat, az adózási kérdéseket. Ilyenkor felteszed te is a kérdéseidet, amik ebben a stádiumban létfontosságúak számodra.

Jó sok ilyen kérdés van, és hogy ne is kelljen még  a kérdéseken se rágódnod, összegyűjtöttük számodra azokat és meg is válaszoltuk.

Mindezt a sok témát, ami a művészek vállalkozás indítása előtt felmerül egy 18 oldalas PDF online anyagba gyűjtöttük, rendeztük össze:

Vállalkozás alapítása, adózás – útmutató képző-, és iparművészeknek

call_to_action_megnezem