A nyári időszak igazán a fesztiválok és művészeti vásárok időszaka is. Vannak persze egész évben működő vásárok, amire érdemes rendszeresen, vagy néhány jeles alkalommal megjelenni, ha képző-, és iparművész, és ha kézműves vagy.

Segíteni szeretnénk nektek abban, hogy hol, mikor tudtok művészeti vásárokra jelentkezni, igyekszünk időben hírt adni ezekről és szívesen vesszük azt is, ha mint szervező jelentkezel és hírt adsz nekünk mondjuk az általad szervezett művészeti, vagy kézműves vásárokról.

Néhány vásárszervezővel már kialakítottunk egy sajtókapcsolatot, így rendszeresen küldik a sajtóanyagaikat, az időpontokat és szuper képeket a bemutatkozó művészekről.
És lesz olyan is, amikor önszorgalomból szedünk össze vásári időpontokat, amiből tudtok kedvetekre válogatni.
Most két júniusi művészeti vásár jöjjön!

WAMP – Indulhat a nyár!                                                                                                                           

  1. június 11.

11.00-19.00

Erzsébet tér, Bajcsy-Zsilinszky út felőli oldal

A belépés ingyenes

Végre indul a nyári szezon a WAMP-on, júniusban pedig kétszer is találkozhattok a kedvenc tervezőitekkel.  Június 11-én és 18-án is várnak titeket az Erzsébet téren, a város legnépszerűbb sétányán, ahol igazi strand hangulatban élvezhetitek a napütést akár a medence partján lábat lógatva vagy a füvön barátokkal piknikezve. Még jelentkezhetsz a vásárra.

A nyári élmény összes kellékét megtalálhatjátok a WAMP-on legyen az egy könnyű nyári ruha vagy egy különleges kiegészítő. A június 11-i WAMP-on debütál az ezsubegz márka kisszériás hátizsákokkal és gymbagekkel.

A táskák egyedisége a minimalista és feltűnőbb elemek egyensúlyában rejlik, a visszafogottabb pasztellszíneket mindig kiegészíti egy-egy markánsabb díszítőelem vagy merészebb anyagpárosítás. A táskák a laza hétköznapi szettektől kezdve az egészen elegáns darabokhoz is jól illenek, fesztiválokra, városnézéshez vagy különlegesebb alkalmakra is tökéletes kiegészítők.

A nyári ruhatár frissítésére is több ruhatervező öltözékei közül válogathattok. A Wildpastel nyári kollekciójában az erősebb sárgák, narancsok találkoznak a könnyed anyagokkal, az öltözékeket a légiesség és a letisztultság jellemzi egy kis játékossággal fűszerezve. A ruhák kellemes, fesztelen érzést, ugyanakkor igényes és csinos megjelenést kínálnak.

Győri Eszter és Varga Gyöngyi közös márkája, a NISE Design ékszerei minden nyári öltözéket feldobnak élénk színeikkel és anyagaikkal.  A fülbevalók és nyakláncok az ezüst, a műgyanta és a fa párosításából jönnek létre geometrikus és organikus formák párosításával. A geometrikus elemeket az art deco, illetve az art nouveau vonalvezetése, az organikus vonalat pedig a víz és a szárazföld kapcsolata ihlette. A különleges ékszerek szinte minden alkalomhoz jól illenek, a hétköznapi és az ünnepi viselethez is jól passzolnak.

A júniusi WAMP-okon ezúttal egy izgalmas kutatásban is részt tudtok venni. Góg Angélát már sokan ismerhetik az Emlékek cukrászdája projekt kapcsán, amelyben több száz személyes történetből alkotta meg azt a süteménysort, melynek kóstolásakor visszaidéződnek gyermekkorunk meghatározó emlékei. Aktuális kutatásának középpontjában a vasárnapi ebéd áll, amelyhez mindkét júniusi WAMP-on  gyűjti a történeteket, így bárki elmesélheti, hogy milyen érzés volt osztozkodni a legjobb falatokon vagy hogy milyen családi történetek hangzottak el a leveses tál fölött.

A nyári hőségben jól esik egy könnyű édesség. Ezúttal a Say Cheese standjánál lesz lehetőségetek valami igazán finomat kóstolni, ahol isteni sajttortákból válogathattok a gyümölcsös verziótól kezdve az Oreos, Nutellás vagy cukormentes változatokig.  A Say Cheese nem a hagyományos torta alapú sajttortákkal dolgozik, hanem kisebb befőttesüvegekbe rétegzik a süteményt, így az könnyen szállítható, tárolható, már ha valaki kibírja, hogy hazáig ne egye meg.

Várnak titeket június 11-én, az Erzsébet téren!

További információ:

Weblap: http://wamp.hu/hu

Facebook: https://www.facebook.com/wampdesignvasar/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1817918768524268/

Képek forrása: WAMP